Estàs a: > > La Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València reprén el curs en febrer

La Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València reprén el curs en febrer

La Colla, en el concert de Nadal al Paranimf.

La Colla, en el concert de Nadal al Paranimf.

La Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València reprén el curs en el segon quadrimestre amb l’obertura de la inscripció per a formar-ne part fins el pròxim 20 de febrer. El dia 22 està convocada la prova de nivell, molt senzilla, la qual donarà pas als assajos, tots els dijous, fins el 24 de maig, sota la direcció de Juan Ramon Martí i Chulià.

L’objectiu principal de la constitució de la Colla de Dolçaines i Percussió és millorar la formació dels estudiants de la Universitat de València en la interpretació de música tradicional valenciana.

Aquestes colles tenen els seus orígens a la primeria del segle XX, quan es podia sentir pels carrers dels pobles la música d’una dolçaina en solitari que, acompanyada d’un tabalet, feien sonar melodies antigues i noves. Els dolçainers començaren a desaparéixer fins que a partir dels anys 70 una ona de joves dolçainers va prendre la iniciativa creant tota una xarxa de noves escoles de música tradicional i, ara, la Universitat de València se suma a aquest corrent amb la posada en marxa de la Colla de Dolçaines i Percussió.

Els assajos, del 22 de febrer al 24 de maig, seran tots els dijous, de 18 a 21 hores, a la Sala Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Blasco Ibáñez 32, València).

Preinscripció
La preinscripció, que roman oberta fins el 20 de febrer, preveu a més la devolució del preu de la matrícula per a les persones que vulguen formar part d’aquest projecte tradicional i alhora innovador, i que complisquen l’assistència del 80% de les activitats programades.

Els requisits de les candidates i dels candidats són ser estudiant de la Universitat de València; tindre una edat màxima de 26 anys; posseir coneixements previs d’interpretació amb dolçaina i/o percussió tradicional; i superar una senzilla prova de nivell, consistent en la interpretació d’una peça lliure d’un màxim de 10 minuts de durada el dia 22 de febrer, a les 17 hores, a la mateixa sala on començaran els assajos.

La preinscripció s’ha de realitzar emplenant el formulari que es troba en aquest enllaç o a l’oficina de l’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València, ubicada al carrer Amadeu de Savoia 4, 4a planta, València, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.

Més informació

Data d'actualització: 16 de Febrer de 2018

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar