Amics i Antics Alumnes

Amics i Antics Alumnes

El programa d’Amics i Antics Alumnes té com a objectiu fonamental fer present la Universitat de València a la ciutat, fora de les aules i dels laboratoris, dirigint-se a totes aquelles persones que volen continuar formant part de la Universitat de València, tant als qui han estudiat a la nostra Universitat, com als qui volen tindre un vincle amb la institució. Els membres del col·lectiu es beneficien d’un tracte preferent amb descomptes en una gran varietat de serveis i reben tota la informació sobre l’oferta cultural i d´activitats diverses que ofereix la institució.

Amics i Antics Alumnes són benvinguts tots els ciutadans sense distinció de grau ni procedència acadèmica. El projecte d’Amics proporciona facilitats informatives, econòmiques i d’accés als recursos de la Universitat de València.

Avantatges com ara l’accés a totes les biblioteques de la Universitat i preus especials en les activitats esportives, La Nau dels Xiquets i les Xiquets o els cursos de la Fundació General de la Universitat de València són algunes de les opcions que ofereix el carnet d’Amics. D’altra banda, es pot accedir a descomptes en hotels, assegurances, turisme rural o llibreries, de les entitats que col·laboren amb aquesta iniciativa de la institució.

A més a més, mensualment es desenvolupa tot un seguit d’activitats, conferències, cursos o excursions, per a totes les edats i tota la família que volen servir de nexe per a enfortir les relacions entre tots els qui formen part d’aquest projecte.

El nombre de membres a 31 de desembre de 2014 és de 1.877.

La mitjana d’edat dins del col·lectiu es dels 43 anys i, quant al sexe, el nombre de dones supera al dels homes, encara que s’ha observat un increment d’aquests últims en relació amb els anys anteriors.

Activitats

Excursions
Pel que fa a les excursions, s’ha seguit col·laborant amb l’agència Club de Viatges Fil-per-Randa oferint tot el seu programa i insistint en la inscripció per la web.

Els temes escollits per al 2014 han estat:

- Visites de mig dia a la ciutat de València que s’acosten a la història, l’art, la cultura i les tradicions.
- Cicle de castells valencians. Muralles, torres i fortaleses, que completarà el cicle encetat d’arquitectura popular dels últims dos anys.
- Passejades il·lustres. En aquestes visites s’ha volgut seguir les petjades d’alguns dels personatges valencians més importants de la història: el pare Tomàs Tosca, Sant Vicent Ferrer, els Borja, Benlliure, Sorolla, Blasco Ibáñez, el Marquès de Campo i Sanchis Guarner, entre altres.
- La Llum de les Imatges 2014. Exposicions a Catí, Culla, Vinaròs i Benicarló.

En les excursions de dia sencer s’ha mantingut la subvenció a les cinc primeres persones que s’hi han inscrit per seguir incentivant la participació, proporcionar suport en una situació econòmica poc favorable i donar un valor afegit als membres del col·lectiu. Dins d’aquesta línia també s’han incorporat una major quantitat d’activitats gratuïtes. Aquesta programació constant i el suport de les ajudes econòmiques ha originat un increment progressiu de la participació els últims anys tal i com es pot veure a la gràfica que es mostra més avall.

Dins del marc del conveni de col·laboració de la Universitat de València amb l’Ajuntament d’Oriola, s’enceta l’organització de visites culturals per als membres del col·lectiu en unes condicions preferents pels diferents itineraris que ofereix la ciutat. Aquestes visites es posaran en funcionament a partir de 2015.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar