Voluntariat cultural i visites guiades

Voluntariat cultural i visites guiades

El programa de Voluntariat Cultural es va posar en marxa en 1998 amb motiu de la celebració del Cinqué Centenari de la Universitat de València l’any 1999.

En un primer moment, van se estudiantat de les diferents llicenciatures qui van donar suport a la multiplicitat d’accions programades per a 1999, l’any central de la commemoració de la institució; però després l’activitat va continuar, centrant-se, bàsicament, en l’edifici de La Nau, i obrint la participació a la resta de la comunitat universitària. Així, des de finals de l’any 2000, a més de l´estudiantat de les diferents titulacions, es podia incorporar també alumnat de La Nau Gran, professorat, personal d’administració i serveis, i del col·lectiu Alumni UV.

Des del començament del programa de Voluntariat Cultural, i durant 18 anys sense interrupció, el voluntariat cultural són els guies culturals que s’encarreguen de les visites guiades a l’edifici històric de la Universitat, ara Centre Cultural La Nau, i a les diferents exposicions temporals que s’hi organitzen.

També, i des de la inauguració de la nova seu de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero, al Palau de Cerveró, fan les visites guiades, tant a l’exposició permanent com als diferents projectes temporals. A més, a l’Institut alguns voluntaris també hi col·laboren en tasques d’inventari, catalogació i organització dels diferents fons patrimonials (aparells científics, instruments, plantes medicinals i fàrmacs).

Singularment, des de fa més de dos anys, una voluntària cultural col·labora amb la Biblioteca Històrica en tasques d’identificació, classificació i catalogació de documents antics.

Com a resultat de la incorporació de nou voluntariat, al febrer de 2018, una voluntària cultural col·labora activament amb el Museu de la Universitat de València d’Història Natural, al Campus de Burjassot.

Dades generals
L’activitat i el nombre de participants s’ha anat incrementant any rere any amb resultats positius, i el col·lectiu ha anat consolidant-se al si de la comunitat universitària, així com a la societat valenciana.

Al llarg d’aquests 19 anys han sigut més de 200 les persones que han passat pel Voluntariat Cultural, destacant la participació de l´estudiantat de l’àrea d’Arts i Humanitats, Ciències Socials i Jurídiques, La Nau Gran, professorat, personal d’administració i serveis i alguns membres d´Alumni UV.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar