Patronat Martínez Guerricabeitia

Patronat Martínez Guerricabeitia

El Patronat Especial Martínez Guerricabeitia es va crear el juny del 1989, per iniciativa de l’empresari valencià Jesús A. Martínez Guerricabeitia i de la Fundació General de la Universitat de València.

Les seues finalitats principals són fomentar i difondre l’activitat artística en el camp de les arts plàstiques entre la totalitat dels membres de la comunitat universitària i incrementar el patrimoni artístic de la Universitat de València.

D’acord amb el document signat el 7 de juliol de 1999 per la Universitat de València i Jesús Martínez Guerricabeitia, aquest donà a la Universitat la seua col·lecció d’obres pictòriques i gràfiques. Tal com es va acordar, se n’encomanà la custòdia i l’administració al Patronat Martínez Guerricabeitia de la Fundació General, a més d’encarregar-li la gestió de la Sala, que la Universitat de València destina permanentment a la seu històrica per exposar-hi tota o part de la col·lecció de la manera que el Patronat considere més adequada en cada moment, i també per presentar-hi exposicions temporals relacionades amb aquest fons artístic. Així, el sentit del Patronat s’amplia, ja que arran de la donació li correspon la gestió i la difusió d’aquesta valuosa col·lecció.

A més de la gestió d’aquesta col·lecció pictòrica, una de les activitats més significatives del Patronat des de l’any 1990 ha estat l’organització de la Biennal Martínez Guerricabeitia. En cada edició, el Patronat convida cinc crítics i cinc galeries de prestigi per constituir el comité de selecció, cada membre del qual proposa dues obres pictòriques realitzades per diferents artistes. Una vegada inaugurada la mostra, els membres del Patronat estudien les vint peces proposades per decidir quines seran adquirides per formar part de la col·lecció d’art contemporani de la Universitat de València.

Les tasques de preparació de la celebració de la 12a Biennal, i la conservació, difusió, gestió i acostament de la col·lecció als estudiants de primària i secundària, i a la comunitat universitària i públic en general, han centrat l’activitat del Patronat d’aquest any 2013, en el qual, bàsicament, s’han organitzat exposicions amb activitats didàctiques -entre les quals, la mostra ´El Roto, OPS, Rábago. Un viatge de mil dimonis (i un parell d´àngels)´, coproduïda juntament amb el Vicerectorat de Cultura i Igualtat, l´Ajuntament d´Hospitalet de Llobregat i el Centre Tecla Sala-, s’han editat publicacions, s’han oferit cursos de lliure opció i s’ha continuat fotografiant, condicionant i emmarcant peces donades a la Universitat pel nostre mecenes Jesús Martínez Guerricabeitia.

Activitats

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar