Patronat d´Activitats Musicals

Patronat d´Activitats Musicals

El Patronat d’Activitats Musicals naix el 1998 per a promoure la difusió i la creació musicals dins la Universitat i, en nom seu, fora d’aquesta. La finalitat primordial, tant en l’aspecte formatiu com en el merament interpretatiu, és donar entrada a la música en el procés educatiu dels estudiants universitaris.

Les seues finalitats són:

a) Coordinació tècnica i promoció dels grups musicals propis, com són l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, l’Orfeó Universitari de València, l’Escola Coral La Nau i el Club Coral de la Nau Gran. Es tracta d’un col·lectiu de més de 300 persones que assagen de manera regular durant tot el curs acadèmic i que engloba l’organització de més de 60 concerts a l’any de tot tipus.

b) Dur a terme produccions singulars que, amb un enfocament interdisciplinari, ens han permés assolir projectes en col·laboració amb directors musicals i d’escena de reconegut prestigi en el muntatge d’òperes, escenificacions, etcètera, així com la coordinació i producció de diversos festivals musicals.  

c) Oferir cursos de formació musical amb una àmplia oferta, des de cursos introductoris a cursos d’interpretació d’alt rendiment.

Activitats

Cursos de formació musical
El Patronat d’Activitats Musicals dóna als estudiants i les estudiantes la possibilitat d’accedir a cursos teòrics i pràctics relacionats amb totes les branques de la música, de manera que puguen enriquir el seu currículum acadèmic amb una formació musical complementària als coneixements que s’imparteixen en els plans acadèmics actuals. El curs passat, el Patronat va organitzar set cursos que a continuació es detallen i que van tindre molt bona valoració per part dels 103 alumnes matriculats, dels quals el 58% són estudiantes i estudiants de la Universitat de València.

• Curs ´Interpretació amb instruments de corda IV: repertori solístic´, impartit per David Fons, de 30 hores (3 crèdits de lliure opció), del 5 de febrer al 28 de maig de 2013.

• Curs ´Interpretació pianística V´, impartit per Carles Marín, de 50 hores (5 crèdits de lliure opció), del 16 de febrer al 28 de juny de 2013.

• Curs ´Direcció coral ciutat de Godella I´, impartit per Josep Ramon Gil-Tàrrega, Maite Oca i María de los Llanos Martínez, de l’1 al 5 de juliol de 2013.

• Curs ´Repertori i tècnica d’interpretació al piano II´, impartit per Antonio Galera López, de 80 hores (8 crèdits de lliure opció), del 5 d’octubre de 2013 al 31 de gener de 2014.

• Curs ´Interpretació amb instruments de corda V: Repertori solístic i música de cambra´, impartit per David Fons i David Apellániz, de 30 hores (3 crèdits de lliure opció), del 22 d’octubre de 2012 al 28 de gener de 2014.

• Curs ´Òpera Oberta: El Liceu a la Universitat XI´, coordinat per Ana María Botella, de 30 hores (3 crèdits de lliure opció), del 30 d’octubre de 2013 al 20 de març de 2014.

• Congrés Internacional ´El jazz a Espanya´, organitzat per la Subdirecció de Música de CulturArts i reconegut amb 2 crèdits de lliure opció. Se celebrà del 28 al 30 de novembre de 2013.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar