Exposicions
Estàs a: >

Exposicions

Les exposicions temporals organitzades i presentades al llarg del 2013 en el Centre Cultural La Nau han mantingut i han aprofundit en les línies programàtiques definides des del Vicerectorat de Cultura i Igualtat: recuperació i difusió de la cultura pròpia, compromís social,  foment del pensament crític i col·laboració amb col·lectius professionals i plataformes ciutadanes.

Reflex d´aquests propòsits ha estat l´augment significatiu en el nombre de participants en visites guiades i tallers didàctics vinculats a les exposicions.

En aquest sentit, destaquen els dos projectes expositius de gran format: ´Memòria i vigència d´un compromís. Universitaris contra la dictadura´ i ´El Roto, Ops, Rábago. Un viatge de mil dimonis( i un parell d´àngels)´.

A més, cal subratllar, per la seua excepcionalitat, l´organització i presentació de l´exposició permanent  ´Col·lecció cientificomèdica de la Universitat de València. Medicina i Societat´ a la Facultat de Medicina i  Odontologia i que  ha estat una mostra  definitiva d´aquesta significativa col·lecció patrimonial de la Universitat de València.

Per la seua banda, el Palau de Cerveró ha consolidat la seua programació d´exposicions i activitats divulgatives relacionades amb la història de la medicina i de la ciència, obrint una nova línia d´actuació dins del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, amb la col·laboració de l´Institut d´Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero, centre mixt del CSIC i la Universitat de València.

Activitats

PhotOn festival 2013. III Festival Internacional de Fotoperiodisme
PhotOn Festival és la iniciativa d´un grup de sis fotoperiodistes de València reunits en el col·lectiu Documenta, que va sorgir amb la idea de promoure la cultura fotogràfica i d´acostar el fotoperiodisme a la societat.

Com en edicions anteriors, el festival es va inaugurar en el Centre Cultural La Nau i es van realitzar diversos tallers, conferències i projeccions junt amb dues exposicions presentades en el marc del mateix programa: ´Crisi. Exposició Col·lectiva´, i ´Eloy Alonso. Les fosses de l´oblit´:

CRISI. EXPOSICIÓ COL·LECTIVA
Claustre de La Nau. Del 13 de maig a l´1 de setembre del 2013.
Organitzada pel col·lectiu Documenta i patrocinada per la Universitat de València, la Fundació General, RENFE i la Fundació Cañada Blanch, va ser una proposta coral de professionals del fotoperiodisme, entre altres JC Barberá, Lluïu Magan, Alberto Doní Lolli, Pierre-Philippe Marcou, Rober Solsona i Angelos Tzortzinis, que va presentar les imatges de conflictes actuals provocats per la dictadura del sistema financer. Els autors van tractar de transmetre que la gran crisi econòmica que ha assolat països com ara Grècia, Portugal i Espanya posa de manifest el sotmetiment del poder polític a l´econòmic i el sotmetiment dels ciutadans a programes agressius de retall. Xifra estimada de visitants: 6.000.

ELOY ALONSO. LES FOSSES DE L´OBLIT
Sala Oberta de La Nau. Del 13 de maig a l´1 de setembre del 2013.
Organitzada pel col·lectiu Documenta i patrocinada per la Universitat de València, la seua Fundació General, RENFE i la Fundació Cañada Blanch, el treball del fotògraf Eloy Alonso es remunta als anys de la guerra civil i de la postguerra. L´autor va deixar constància del dolor i la cerca de les famílies dels desapareguts, víctimes de la repressió franquista. Aquesta proposta enllaçava amb altres que s´han presentat anteriorment a La Nau, i amb la línia programàtica del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de mantindre la memòria històrica i fomentar el debat. Xifra estimada de visitants: 4.600. Itineràncies:
- Ontinyent. Museu Arqueològic d´Ontinyent i la Vall d´Albaida (MAOVA). Del 23 d´octubre al 17 de novembre del 2013.
- Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València. Facultat de Farmàcia. Hall. Del 4 de desembre del 2013 al 26 de gener del 2014.
El Roto, OPS, Rábago. Un viatge de mil dimonis (i un parell d´àngels)
Sales Estudi General, Acadèmia i Martínez Guerricabeitia. Del 26 de setembre del 2013 al 12 de gener del 2014.

Exposició organitzada i produïda pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat, la Fundació General de la Universitat de València, el Patronat Martínez Guerricabeitia, l´Ajuntament d´Hospitalet de Llobregat i el Centre Tecla Sala. Va comptar amb la col·laboració de VLC/Campus, Banco Santander, Heineken, l´Ajuntament de València i la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran. El comissari va ser Felipe Hernández Cava.

A les tres sales més grans del Centre Cultural La Nau es va presentar aquesta exposició que va mostrar la trajectòria d´Andrés Rábago, marcada pels heterònims OPS i El Roto, amb els quals l´autor aprofundeix en els monstres de la condició humana, a través de dibuixos, la majoria de les vegades cruels i satírics, sempre posats al servei de la cosa pública i social.

La Sala Estudi General va acollir els dibuixos de la primera part de la trajectòria de l´autor, que van il·lustrar les publicacions més crítiques amb la dictadura i que signava com a OPS. Per aquesta sala hi van passar 11.411 visitants fins el 31 de desembre, dels quals 1.777 es van integrar en 85 grups que participaren en visites guiades i tallers didàctics.

La Sala Acadèmia va reunir les imatges d´El Roto, una de les signatures més reconegudes de la sàtira gràfica que apareix diàriament en les pàgines del diari ´El País´. El nombre de visitants fins el 31 de desembre va ser 13.548.

A la sala Martínez Guerricabeitia es van presentar les pintures d´Andrés Rábago, la part més desconeguda de la trajectòria de l´autor. La sala va tindre 1.276 visites guiades i 4.605 visitants lliures fins el 31 de desembre.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar